Selasa, 10 Januari 2017

Hari Pertama Bergelar Pelatih GIATMARA

Assalamualaikum wbt
Bismillahirrahmanirrahim

Teks: Nurul Nisa Yahaya

Hari ini merupakan hari pertama saya bergelar pelatih Giatmara setelah lima hari berorientasi. Orientasi bermula 3 Januari 2017 dan tamat pada 9 Januari 2017. Seronok juga berorientasi setelah sekian lama meninggalkan alam persekolahan. Untuk sesi Jan-Jun 2017 ini sayalah pelatih yang paling senior kalau dikira dari usia. Jangan malu...usia bukan penghalang untuk kita menuntut ilmu. Dalam Kursus Fashion and Dressmaking sesi ini pelatih paling ramai adalah adik-adik yang tunggu keputusan SPM. Dah terbiasa bahasakan diri sebagai akak di kelas, sampai dengan anak-anak di rumah pun terbahasakan diri akak juga. Haha...terasa muda sekejap.

Hari ini cikgu jahitan kami masih berada di luar kawasan atas urusan kerja. Jadi cikgu cuma whatsapp sahaja kerja yang perlu kami siapkan. Cikgu minta kami lukis lima fashion blaus dan skirt. Huh..lukis! Tidakkkkk. Tapi mesti siapkan juga. Esok cikgu nak tengok hasilnya. Gigihlah kami melukis dari jam 2 petang sampai habis waktu kelas jam 5 petang. Malam ni nak warnakan sampai siap. Tak tahulah pukul berapa nak tidur. In Shaa Allah dah siap nanti saya kongsikan hasilnya ok.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan